Over KJS scheepswerken

Sinds 1 januari 2007 staat KJS als bedrijf ingeschreven in de Kamer van Koophandel. KJS is een eenmansbedrijf op naam van Koen Jansen.

Al op jonge leeftijd ontstaat de fascinatie voor schepen en scheepvaart. Dat resulteert in de keus om scheepbouw te gaan studeren in Haarlem. Tijdens mijn studie begin ik met de restauratie van een 22m dektjalk waardoor ik in contact kom met SRF.

1996

Ik rond mijn studie af. Hierna ga ik een tijd als ijzerwerker bij SRF werken.

1998

Ik begin als schipper op een tweemastklipper van 36m met 32 passagiers vanuit Harlingen en na dit seizoen werk ik weer enkele maanden als ijzerwerker aan de restauratie van het Huizumer Skutsje bij SRF.

1999

Yacht Design Gaastmeer benadert mij om bij hun op kantoor te komen werken. Vijf jaar lang heb ik hier meegewerkt grote projecten als de Eleonora en de eerste nieuwbouw tjalken.

2003

ik ga bij Arend Lambrechten aan de slag. Hier werk ik een jaar mee met het onderhoud en de reparatie op de jachtwerf. Tevens kreeg ik de aluminium productie van de roeiboot-riggers onder mijn hoede. Hier had ik de kans en medewerking om mijn tweede grote restauratie in de avonduren uit te voeren. Een Westlander van 15,5m restaureer ik hier van woonark weer terug naar zeilend schip.

2004

Lex Tichelaar belt of ik hier niet weer wil komen werken, maar dan op kantoor. Hier word ik de link tussen de werkvloer en de theoretische begeleiding van de werf.

2007

Met een grote hoeveelheid kennis en ervaring, zowel theoretisch als praktisch, besluit ik onder de naam KJS scheepwerken voor mezelf te beginnen.